Pratik Eğitim Modeli Duyuru

Klinik sınıflardaki öğrencilerimizin dikkatine,
Klinik eğitimini hem çevrim içi (online) hem de yüz yüze modelde almak isteyen öğrencilerimiz, klinik stajlarına başlayabilmek için ilgili anabilim dalının belirlediği şekilde, Google Meet platformunda girecekleri sözlü sınavdan başarılı olmalıdır. Başarılı olmayan öğrencilerin sınavları tekrar edilecektir.
Yüz yüze klinik eğitimi tercih eden öğrenciler, sözlü sınavdan başarılı oldukları takdirde, tüm koruyucu ekipmanlarını (maske, siper, koruyucu tulum) sağlamaları durumunda hem klinik gözlem yapabilir hem de hasta tedavi edebilirler. Ancak bu öğrencilerimize herhangi bir klinik iş kotası konulmayacaktır. Bunun yanında, devam şartı aranacaktır. Klinik eğitimini tamamlayan öğrenciler yılsonu teorik final sınavına katılmaya hak kazanacaklardır. Çevrim içi (online) klinik eğitim almak isteyen öğrencilerimiz, sözlü sınavdan başarılı oldukları takdirde, ilgili anabilim dalının belirlediği ödev, proje, sunum gibi ölçme yöntemlerinden biri ile klinik stajlarını staj süresi içerisinde tamamlayacaklar ve yılsonu teorik final sınavına girmeye hak kazanacaklardır. Klinik staj yerine yapılacak olan ödevlerden başarısız olan öğrencilere belirlenecek tarihlerde telafi hakkı verilecektir. Telafi ödevinden başarılı olan öğrenciler yılsonu teorik final sınavına girecekler;
başarısız olanlar bütünleme sınavı öncesi tekrar ödevlerini teslim edeceklerdir.

Öğrencilerimiz seçtikleri eğitim modelini (yüz yüze/ çevrim içi) sınıf temsilcilerine 24 Eylül 2020 tarihine kadar iletmeli; sınıf temsilcisi ise toplu listeyi 25 Eylül 2020’ye kadar Yrd. Doç. Dr. Melis Mısırlı ([email protected]) ‘ya mail yolu ile göndermelidir.

Preklinik sınıflardaki öğrencilerin dikkatine,

Yüz yüze eğitim modelini tercih eden öğrencilerimiz, haftalık ders programına uygun şekilde, belirlenen gruplarda seyreltilmiş laboratuvar saatlerinde eğitim alacaklardır. Tüm demonstrasyon videoları UZEBİM’e yüklenecek ve laboratuvar dersleri sırasında da gösterilecektir. Çevrim içi eğitim modelini tercih eden öğrencilerimiz eğitimlerini, haftalık ders programına uygun şekilde çevrim içi gruplar için belirlenen saatlerde, Google Meet platformunda gerçekleştireceklerdir. Tüm demonstrasyon videoları UZEBİM’e yüklenecek ve Google Meet platformunda gösterilecektir.
Hem yüz yüze hem çevrim içi eğitim modelini tercih eden öğrencilerimiz, ödevlerini UZEBİM üzerinden teslim edeceklerdir. Laboratuvar ders saatleri dışında, ödevleri hakkında görüş almak isteyen öğrencilerimiz için Google Meet platformunda çevrim içi danışma saatleri belirlenecektir. Her iki modelde eğitim alan öğrencilerimiz için devam şartı aranacaktır.

Öğrencilerimiz seçtikleri eğitim modelini (yüz yüze/ çevrim içi) 25 Eylül 2020 tarihine kadar aşağıdaki mail adreslerine iletmelidirler. Belirtilen mail adresleri dışındaki adreslere iletilen mailler
değerlendirmeye alınmayacaktır.
2020-2021 Sınıf Ders Program Mail adresi