YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi 2018-2019 Yılı Mezunlarını Verdi

Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi  2018 – 2019 Eğitim-Öğretim yılı 8. Dönem mezuniyet töreni Atatürk Kültür Ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Düzenlenen mezuniyet törenine Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Mutahhar Ulusoy, Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutahhar Ulusoy açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye çıktı. Dekan Prof. Dr. M. Mutahhar Ulusoy açılış konuşmasında 26sı yabancı 127 mezun vererek toplam sayının 641’e ulaştığını, Türkçe ve İngilizce olarak 2 şubede eğitim verildiğini belirtti. Bilimsel anlayışa sahip, özgüveni ve hoş görüsü olan, etik değerlere saygılı, Atatürk ilkelerine bağlı, eleştirel düşünce ve bilimsel anlayış, öz güveni ve hoş görülü olan diş hekimleri yetiştirmeye devam ettiklerini belirttikten sonra sahneye konuşma yapmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ çıktı. Konuşmasında mezun öğrencilere, ailelere ve akademisyenlere kutlama konuşmasını yapmasının ardından dönem 1.si Hilal Kızılkaya öğrenciler adına konuşma yapmak üzere sahneye çıktı.

Dönem 1.si Hilal Kızılkaya’nın öğrenciler adına yaptığı konuşmanın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ve Prof. Dr. Mutahhar Ulusoy Dönem 1.si Hilal Kızılkaya’ya, 2.si Serdar Güven ve 3.sü Selin Nur Gülmez’e madalya ve diplomalarını verdi. Dönem 1.si Hilal Kızılkaya Yaş Kütüğü’ne isminin yazılı olduğu plaketi çaktı.

İlk 3’e K.T.D.T.O. tarafından plaket verilmesinin ardından mezunlara diplomaları verildi.