NCADS Öğrenci Birliği ve 5. Sınıf Diş Hekimliği Öğrencileri, Algım Özel Eğitim Merkezi’nde Toplum Ağız Sağlığı İçin İşbirliği Yaptı!

18 Mart 2022 tarihinde, NCADS Öğrenci Birliği ve 5. sınıf diş hekimliği öğrencileri, Algım Özel Eğitim Merkezi’ne özel bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu anlamlı etkinlik, toplum ağız sağlığını geliştirme amacıyla gerçekleşti.

Algım Özel Eğitim Merkezi, özel gereksinimlere sahip bireylerin eğitim ve bakım hizmetlerini alan bir kuruluş olarak bilinir. NCADS Öğrenci Birliği ve diş hekimliği stajyer öğrencileri, oral hijyen eğitimi konusunda duyarlılık göstermek ve topluma yardımcı olmak amacıyla ilgili kuruma bu özel ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında, stajyer öğrenciler, Pedodonti Anabilim Dalı öğretim üyelerinin rehberliğinde, özel eğitim merkezi öğrencilerine ağız hijyeni konusunda eğitim verdiler. Bu eğitim, diş fırçalama, diş ipi kullanma, uygun ağız gargarası seçimi ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları gibi temel ağız sağlığı konularını kapsadı.

Ayrıca, öğrenciler, özel eğitim merkezi öğrencilerinin ağız sağlığını değerlendirmek amacıyla ağız içi taramalar gerçekleştirdi. Bu taramalar, ağız sağlığı sorunlarını belirlemeye ve ihtiyaç halinde uzman diş hekimlerine yönlendirme yapmaya yardımcı oldu. Bu uygulama, hem öğrencilere klinik deneyim kazandırmanın yanı sıra, özel gereksinimlere sahip bireylere ağız sağlığı konusunda özgün bir yaklaşım sunma fırsatı sundu.

NCADS Öğrenci Birliği ve 5. sınıf diş hekimliği öğrencilerinin Algım Özel Eğitim Merkezi’ne yaptığı ziyaret, toplum ağız sağlığına katkıda bulunmanın ve topluma hizmet etme bilincinin güzel bir örneğini oluşturdu. Bu tür etkinlikler, diş hekimliği eğitimini daha geniş bir toplumsal bağlama taşırken, özel gereksinimlere sahip bireylerin ağız sağlığını iyileştirme çabalarını destekler. Bu özel gün, hem Algım Özel Eğitim Merkezi öğrencilerine hem de öğrencilere unutulmaz anılar ve anlamlı deneyimler sunarak, toplumun ağız sağlığına duyarlılık oluşturmanın bir yolu oldu.