NCADS Öğrenci Birliği ve 5. Sınıf Diş Hekimliği Öğrencileri, Ece Bakım ve Huzur Evi’nde Ağız Sağlığına Destek Oldu!

22 Aralık 2022 tarihinde NCADS Öğrenci Birliği ve 5. sınıf diş hekimliği öğrencilerinin işbirliği ile Ece Bakım ve Huzur Evi’nde gerçekleşen özel bir etkinlik toplum ağız sağlığına büyük bir katkı sağladı. Etkinlikte, huzurevi sakinlerine ağız sağlığı eğitimi verildi ve ağız içi taramalar yapıldı.

Ece Bakım ve Huzur Evi, toplumun yaşlı bireylerine hizmet veren bir kuruluştur ve ağız sağlığı bu nüfusun yaşam kalitesi açısından son derece önemlidir. NCADS Öğrenci Birliği ve 5. sınıf diş hekimliği öğrencileri, bu ihtiyaca cevap vermek ve topluma hizmet etmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında, stajyer öğrencilerimiz huzurevi sakinlerine ağız hijyeni konusunda eğitim verdiler. Diş fırçalama, diş ipi kullanımı, ağız gargarası seçimi ve doğru beslenme alışkanlıkları gibi ağız sağlığıyla ilgili önemli konuları içeren bu eğitim, huzurevi sakinlerinin ağız sağlığını geliştirmelerine yardımcı oldu.

Ayrıca, öğrenciler, huzurevi sakinlerinin ağız sağlığını değerlendirmek için ağız içi taramalar gerçekleştirdi. Bu taramalar, ağız sağlığı sorunlarını tespit etmeye ve gerektiğinde uzman diş hekimlerine yönlendirme yapmaya yardımcı oldu. Bu uygulama, huzurevi sakinlerinin ağız sağlığını göz önünde bulunduran özgün bir yaklaşım sunarken öğrencilere de klinik deneyim kazandırdı.

NCADS Öğrenci Birliği ve 5. sınıf diş hekimliği öğrencilerinin Ece Bakım ve Huzur Evi’ne ziyareti, toplumun ağız sağlığına duyarlılık ve bilinç oluşturma açısından önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Bu tür etkinlikler, diş hekimliği eğitiminin bir parçası olarak toplum hizmetini vurgularken aynı zamanda yaşlı nüfusun ağız sağlığını geliştirmeye yönelik katkılarda bulunur. Bu özel gün, hem huzurevi sakinlerine hem de öğrencilere unutulmaz anılar ve değerli deneyimler kazandırdı.